All latest News

Belgapom weert negativiteit rond groei aardappelareaal

Uit een eerste analyse van de perceelsaangiften blijkt dat het aardappelareaal in Vlaanderen met bijna 15 procent toeneemt ten opzichte van vorig jaar. Bij Guy Depraetere (ABS) was een zweem van bezorgdheid te bespeuren omdat een grote oogst in kilo’s kan betekenen dat er voor de producent minder euro’s te rapen vallen. Volgens Romain Cools, belangenverdediger van de aardappelverwerkende industrie, mag je de groei van de aardappelsector niet somber inzien. “Wellicht zal de wereldwijde groei van de aardappelteelt de vraag naar aardappelproducten verder doen toenemen. Een deel zal ter plaatse geproduceerd worden, maar voor Belgapom is het duidelijk dat de Belgische aardappelketen verder werk moet maken van een competitief voordeel om onze producten over de ganse wereld te blijven uitvoeren.” Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse

 

Feel free to get in touch with Lukie!
He will be most happy to share potato news stories from your country on Potato News Today.
lukie@potatonewstoday.com
lukie5555@gmail.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Follow Potato News Today!

Please enter your email address to receive an alert when we publish a news story. We will NOT share your address with any third parties.

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Dewulf

TOMRA Food