Trade/Markets/Prices

Midden-Oosten hamstert Nederlandse poters

De Nederlandse pootgoedhandelshuizen laten zich positief uit over de export overzee waaraan nu ongeveer een einde is gekomen. Vooral naar Azië liep het dit seizoen lekker door, zo zeggen Agrico, HZPC en Stet Holland. HZPC-frontman Gerard Backx: ‘De verkoop naar Noord-Afrika ligt lager dan vorig jaar. Toen was de export naar Algerije exceptioneel. Dit jaar ligt de hoeveelheid meer in lijn met andere jaren. De verkoop naar het Midden-Oosten is groter dan verleden jaar. De prijs van consumptieaardappelen is daar bijzonder goed geweest, waardoor de vraag naar pootgoed stijgt. Overigens is die stijgende vraag er niet bij alle landen in het Midden-Oosten. Opvallend is dat grote hoeveelheden naar Syrië, Libanon, Jordanië en Irak toe gaan. Dit kan denk ik worden gezien als het grote aardappelgebied. Saoedi-Arabië voerde minder pootaardappelen in, wat in de lijn met onze verwachting lag.’ Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse

 

Feel free to get in touch with Lukie!
He will be most happy to share potato news stories from your country on Potato News Today.
lukie@potatonewstoday.com
lukie5555@gmail.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Follow Potato News Today!

Please enter your email address to receive an alert right away when we publish a news story.

Join 10,053 other subscribers

Lockwood Mfg

Urschel

PULSEMASTER

TOMRA Food

DormFresh | 1,4GROUP

GRIMME

Volm Companies