All News by Date

Nederlanders aten vorig jaar 140 kilo aardappelen per persoon

Nederlanders aten vorig jaar ongeveer 140 kilo aardappelen per persoon. Die inschatting maakt het CBS, op basis van de oogstcijfers van 2013. Bijna 3,5 miljard kilo aardappelen kwam er vorig jaar uit de grond, zo meldt het CBS. In de jaren daarvoor exporteerde Nederland zo’n 1 miljard kilo aardappelen naar het buitenland. Als dat in 2013 ook zo was, hebben we een kleine 2,5 miljard kilo zelf opgegeten, zo becijfert het CBS. Dat komt neer op ongeveer 140 kilo per Nederlander. Dat lijkt misschien veel, maar het betreft hier natuurlijk niet alleen gekookte aardappels. Die 140 kilo omvat ook aardappelproducten, zoals friet, chips en puree. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

GREENTRONICS

CROP.ZONE

NUVIA TECHNOLOGIES

IDAHO STEEL