All latest News

Aardappelmarkt wil wel in Oost-Europa

See on Scoop.itPotato News

Terwijl de West-Europese aardappelmarkt alsmaar dieper wegzakt, gaan de prijzen in Oost-Europa juist omhoog. In Oekraïne zijn de aardappelprijzen in een week tijd met 50 procent gestegen. Dat meldt Fruit-Inform. Op de groothandelsmarkt in hoofdstad Simferopol op De Krim worden aardappelen aangeboden voor 0,55 tot 0,61 cent per kg. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de prijs in dezelfde periode vorig jaar. Het land heeft ernstige zorgen over de beschikbaarheid van aardappelen en groenten. Volgens Fresh-Market is één ding zeker: op De Krim zal bijna geen lokaal geteelde aardappel of groente in seizoen 2014/15 te vinden zijn.

See on www.boerenbusiness.nl

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Dewulf

ELEA

CROP.ZONE

Restrain

HarvestEye

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.