All News by Date

Australië: Aardappelpromotie stopt daling consumptie

Net als in West-Europa liep ook in West-Australië de aardappelconsumptie drastisch terug. De telers investeerden zwaar in marketing en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Na 18 maanden komen de eerste tastbare tekenen van succes. Dat blijkt uit een persverklaring van de Potato Marketing Corporation of Western Australia. De Potato Marketing Corporation of Western Australia (PMC) durft het aan om te zeggen dat zij de daling van de consumptie van tafelaardappelen in West-Australië hebben gestopt. Van 2002 tot 2012 daalde het verbruik van 25 kg per inwoner naar 20 kg. Door de campagne werd de terugval omgezet in een klim. De afgelopen twee jaar steeg de verkoop in het Westen van het land met 6 procent, terwijl het verkoopvolume landelijk door bleef zakken tot een afname van 14 procent. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

GREENTRONICS

CROP.ZONE

NUVIA TECHNOLOGIES