All News by Date

Belgische aardappelsector slaat weg van duurzaamheid

De Belgische aardappelsector beleefde, of moeten we zeggen – creëerde – een ware ‘frietrevolutie’ gedurende de voorbije 25 jaar. Van een traditionele, op lokale’ productie en consumptie gerichte sector, heeft het zich ontwikkeld tot de wereldleider in export van diepvriesaardappelproducten met in 2014 meer dan 3,8 miljoen ton aardappelen die verwerkt werden tot frites, chips, vlokken, puree producten en granulaten. Meer dan 90 % van de totale Belgische aardappelproducten wordt wereldwijd geëxporteerd, met een stijgend aandeel van derde landen. Ondanks het stijgend areaal aardappelen gepoot in België, zowel in Vlaanderen als in Wallonië, is België geëvolueerd in de grootste invoerder van aardappelen geoogst in Noord-Frankrijk, Nederland en Duitsland. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

TOMRA FOOD

HarvestEye

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

How many times were news stories read by our visitors?

  • 1,752,108