Most viewed stories

Resistente aardappels geplaagd door gmo-opinie

Wageningen UR heeft verschillende genenpakketjes om de aardappel duurzaam resistent te maken tegen de aardappelziekte Phytophthora. Dat is het resultaat van het 10-jarig onderzoekprogramma DuRPh. Maar het ministerie van EZ en Nederlandse veredelingsbedrijven willen niet investeren in behoud en toepassing van deze gmo-aardappels. Na tien jaar publiek gefinancierd onderzoek moet het bedrijfsleven het project adopteren, vindt het ministerie van Economische Zaken, die een verzoek om vervolgsubsidie van Haverkort afwees. Geen van de Nederlandse veredelingsbedrijven wil echter in een follow-up investeren, omdat de resistentie-genen uit wilde aardappels via genetische modificatie in de aardappel worden gebracht. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Stay updated with breaking news

Enter your email below for news story notifications.

Translate this site

Blog Stats

  • 1,840,606 reads of our news stories

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

FAM STUMABO

AVR

Scotts Precision Manufacturing

TOMRA FOOD

GRIMME