All latest News

NoordHollandVers: de lachende aardappel!

Deze week staat een bijzonder aardappelras in het zonnetje: de Smile! Biologisch geteeld door Theo en Hans Vlaar uit Andijk. De Smile “de lachende aardappel”, heeft z’n naam te danken aan de gele ogen op de rode schil, bedacht door beeldend kunstenaar Dina Belga uit Wagenborgen. De oorsprong van deze aardappel ligt bij aardappelveredelingsbedrijf D. Biemond B.V. in het Noord-Groningse Eenrum. In 2006 is de Smile op de Nederlandse Rassenlijst toegelaten. De Smile wordt nu in Andijk geteeld. De Smile is het mooist als hij in de schil wordt gekookt. Hij blijft dan mooi van kleur met een karakteristieke aardappelsmaak. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.