Most viewed stories

NoordHollandVers: de lachende aardappel!

Deze week staat een bijzonder aardappelras in het zonnetje: de Smile! Biologisch geteeld door Theo en Hans Vlaar uit Andijk. De Smile “de lachende aardappel”, heeft z’n naam te danken aan de gele ogen op de rode schil, bedacht door beeldend kunstenaar Dina Belga uit Wagenborgen. De oorsprong van deze aardappel ligt bij aardappelveredelingsbedrijf D. Biemond B.V. in het Noord-Groningse Eenrum. In 2006 is de Smile op de Nederlandse Rassenlijst toegelaten. De Smile wordt nu in Andijk geteeld. De Smile is het mooist als hij in de schil wordt gekookt. Hij blijft dan mooi van kleur met een karakteristieke aardappelsmaak. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Stay updated with breaking news

Enter your email below for news story notifications.

Translate this site

Blog Stats

  • 1,847,221 reads of our news stories

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

FAM STUMABO

AVR

Scotts Precision Manufacturing

TOMRA FOOD

GRIMME