Most viewed stories

Groot contrast in Duitse aardappelopbrengst

Ondanks dat Duitsland deze zomer flink getroffen werd door droogte is de aardappelopbrengst niet overal slecht. In deelstaat Nedersaksen wordt een gemiddelde opbrengst van 47,2 ton per hectare verwacht. Een stijging van 4,5 procent ten opzichte van het zesjarig gemiddelde. Veelvuldig beregenen heeft daarvoor gezorgd. De landelijke verschillen zijn echter groot. Zo wordt in Beieren slechts 35 ton/ha gerooid. Met een areaal van 105.600 hectare, bijna net zoveel als heel Groot-Brittannie, is Nedersaksen het grootste aardappelteeltgebied in Duitsland. Dit jaar wordt een totaal volume van ruim 5 miljoen ton aardappelen verwacht. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

GRIMME

UK Online Potato Equipment Auction

AVR

FAM STUMABO

VOLM COMPANIES

RESTRAIN

Scotts Precision Manufacturing