All latest News

Groot contrast in Duitse aardappelopbrengst

Ondanks dat Duitsland deze zomer flink getroffen werd door droogte is de aardappelopbrengst niet overal slecht. In deelstaat Nedersaksen wordt een gemiddelde opbrengst van 47,2 ton per hectare verwacht. Een stijging van 4,5 procent ten opzichte van het zesjarig gemiddelde. Veelvuldig beregenen heeft daarvoor gezorgd. De landelijke verschillen zijn echter groot. Zo wordt in Beieren slechts 35 ton/ha gerooid. Met een areaal van 105.600 hectare, bijna net zoveel als heel Groot-Brittannie, is Nedersaksen het grootste aardappelteeltgebied in Duitsland. Dit jaar wordt een totaal volume van ruim 5 miljoen ton aardappelen verwacht. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

Picketa Systems

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Scotts Precision Manufacturing

SCOTTS

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.