All latest News

Groot contrast in Duitse aardappelopbrengst

Ondanks dat Duitsland deze zomer flink getroffen werd door droogte is de aardappelopbrengst niet overal slecht. In deelstaat Nedersaksen wordt een gemiddelde opbrengst van 47,2 ton per hectare verwacht. Een stijging van 4,5 procent ten opzichte van het zesjarig gemiddelde. Veelvuldig beregenen heeft daarvoor gezorgd. De landelijke verschillen zijn echter groot. Zo wordt in Beieren slechts 35 ton/ha gerooid. Met een areaal van 105.600 hectare, bijna net zoveel als heel Groot-Brittannie, is Nedersaksen het grootste aardappelteeltgebied in Duitsland. Dit jaar wordt een totaal volume van ruim 5 miljoen ton aardappelen verwacht. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

CROP.ZONE

KIREMKO

GRIMME

WYMA SOLUTIONS