All latest News

Aardappelen beter beschermd door nieuw receptoreiwit

Plantenbiologen van de Universiteit Utrecht en collega’s uit Duitsland en China hebben bij toeval een receptoreiwit ontdekt dat in planten een uitzonderlijke grote groep ziekteverwekkers herkent. Hierdoor kunnen gewassen, waaronder de aardappel, beter tegen deze ziekteverwekkers beschermd worden. De onderzoeksresultaten zijn 5 oktober gepubliceerd in Nature Plants. Het gaat onder meer om de veroorzaker van de aardappelziekte, die veel schade toebrengt aan de aardappeloogst. Deze oömyceet wordt dan ook intensief bestreden met gewasbeschermingsmiddelen. Dit onderzoek kan bijdragen aan een milieuvriendelijker alternatief. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

Picketa Systems

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Scotts Precision Manufacturing

SCOTTS

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.