All News by Date

Aardappelen beter beschermd door nieuw receptoreiwit

Plantenbiologen van de Universiteit Utrecht en collega’s uit Duitsland en China hebben bij toeval een receptoreiwit ontdekt dat in planten een uitzonderlijke grote groep ziekteverwekkers herkent. Hierdoor kunnen gewassen, waaronder de aardappel, beter tegen deze ziekteverwekkers beschermd worden. De onderzoeksresultaten zijn 5 oktober gepubliceerd in Nature Plants. Het gaat onder meer om de veroorzaker van de aardappelziekte, die veel schade toebrengt aan de aardappeloogst. Deze oömyceet wordt dan ook intensief bestreden met gewasbeschermingsmiddelen. Dit onderzoek kan bijdragen aan een milieuvriendelijker alternatief. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

TOMRA FOOD

HarvestEye

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

How many times were news stories read by our visitors?

  • 1,751,300