All latest News

Helft van alle aardappelen haalt ons bord niet

Van alle geoogste aardappelen zal uiteindelijk meer dan de helft niet op het bord terecht komen. Als de consument niet helemaal overtuigd is over de vorm of het uitzicht van een aardappel, belandt die nog al te vaak in de afvalbak. Dat blijkt uit Zwitsers onderzoek. De wetenschappers van onderzoeksinstituut Agroscope en ETH Zurich berekenden dat per persoon elk jaar zo’n 300 kilogram perfect consumeerbaar voedsel, zoals yoghurt met een verstreken houdbaarheidsdatum of brood van twee dagen oud, in de vuilnisbak belandt. Van al dat voedsel blijkt de aardappel het grootste risico te lopen om uiteindelijk niet op het bord van de consument te belanden. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

CROP.ZONE

GRIMME

IDAHO STEEL

WYMA SOLUTIONS

KIREMKO