Most viewed stories

Aardappels kweken op Mars

Kun je op Mars aardappels kweken? De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en het International Potato Center gaan het onderzoeken. Een proef met met Peruaanse woestijngrond moet meer duidelijkheid geven. Mochten er ooit astronauten naar Mars worden gestuurd, dan is het van cruciaal belang dat zij hun eigen voedsel kunnen verbouwen. Aardappelen zijn een taai gewas dat in veel omstandigheden kan worden geteeld. Ooit zouden er grote koepels op de rode planeet moeten verrijzen waarin de Marsgangers landbouw zouden kunnen bedrijven. Maar, zegt Joel Ranck van het International Potato Center, dat is niet eens het echte doel van de proef die zijn organisatie samen met NASA begint met grond uit de onherbergzame pampa’s van Peru. Ze willen vooral aantonen dat aardappels onder de zwaarste omstandigheden nog kunnen worden geteeld, om zo ook op aarde nieuwe teeltgronden te kunnen aanboren. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

AVR

TOMRA FOOD

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

VOLM COMPANIES

GRIMME