All latest News

Aardappels kweken op Mars

Kun je op Mars aardappels kweken? De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en het International Potato Center gaan het onderzoeken. Een proef met met Peruaanse woestijngrond moet meer duidelijkheid geven. Mochten er ooit astronauten naar Mars worden gestuurd, dan is het van cruciaal belang dat zij hun eigen voedsel kunnen verbouwen. Aardappelen zijn een taai gewas dat in veel omstandigheden kan worden geteeld. Ooit zouden er grote koepels op de rode planeet moeten verrijzen waarin de Marsgangers landbouw zouden kunnen bedrijven. Maar, zegt Joel Ranck van het International Potato Center, dat is niet eens het echte doel van de proef die zijn organisatie samen met NASA begint met grond uit de onherbergzame pampa’s van Peru. Ze willen vooral aantonen dat aardappels onder de zwaarste omstandigheden nog kunnen worden geteeld, om zo ook op aarde nieuwe teeltgronden te kunnen aanboren. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

CROP.ZONE

GRIMME

IDAHO STEEL

WYMA SOLUTIONS

KIREMKO