All News by Date

Aflopende pootgoedexport Cuba nieuw leven inblazen

Er gaan steeds minder pootaardappelen naar Cuba. Vooral de laatste jaren neemt de export in rap tempo af. Maar nu het land de grenzen steeds wat verder opent, kan de afname nog wel eens gaan kenteren. Het hoogtepunt van de pootgoedexport naar Cuba was in 2005 met ruim 21.000 ton. In de vijf jaar daarna schommelde het exportcijfer tussen de 14.000 en 16.000 ton, maar vanaf 2010 daalt de lijn hard. In 2015 gaat het om ruim 7.000 ton. De afname heeft volgens de Nederlandse Aardappel Organisatie vooral te maken met dat de communistische overheid krapper bij kas zit. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

TOMRA FOOD

HarvestEye

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

How many times were news stories read by our visitors?

  • 1,748,260