All latest News

‘Aardappelmarkt is ABC-virus goed doorgekomen’

De afgelopen weken zijn er voldoende aardappelen voor export weggegaan en ook vanuit de industrie is er een goede vraag naar aardappelen. “De markt is het ABC-virus goed doorgekomen”, constateert Adrie Kleinjan van de gelijknamige aardappelhandel, doelend op het wegvallen van Afrika, de beurs in Berlijn en Carnaval. “De prijs voor de frietaardappelen reageert momenteel wel wat en er is een goede vraag naar kwalitatief goed bakkende aardappelen. Voor de export zit het aanbod bovenmaatse poters een prijsstijging nog in de weg. Maar als dit aanbod wegvalt, kan de prijs best weleens gaan aantrekken. Bij de telers is er genoeg vertrouwen, ook gezien de vorige week gepubliceerde CBS-cijfers. Afrika komt ook weer een keer terug op de markt, dus er zijn genoeg mogelijkheden”, vervolgt Adrie.

“Er is de afgelopen weken een goede export geweest, waarbij de Europese landen de kar trekken. Tot oktober/november hebben we met z’n allen de markt aardig naar beneden gepraat en de vraag is nu of dit wel nodig is geweest, want er zijn genoeg aardappelen weggegaan”, vertelt de handelaar. “De landen die nu aan de markt zijn, stoppen ook niet in april en mei. De kwaliteit van de aardappelen die nu van de telers komt is goed en kunnen best nog een tijd in de bewaring uitzitten.”

“Maar we zijn van meerdere factoren afhankelijk. Wij hebben het afgelopen weekend aardig wat regen gehad en de geluiden zijn dat het overal erg nat is. Er is nauwelijks vorst geweest, wat voor de structuur van de grond natuurlijk enorm slecht is. En het gaat nogal wat uitmaken of we half maart of half april het land op kunnen, maar daar kunnen we vandaag niet over oordelen”, besluit Adrie.

Voor meer informatie:
Kleinjan’s aardappelhandel
Zuidoordseweg 6
3267 LW Goudswaard
Tel.: 0186-692900
Fax.: 0186-691491
info@kleinjansaardappelhandel.nl
www.kleinjansaardappelhandel.nl

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

KIREMKO

GRIMME

WYMA SOLUTIONS