All News by Date

Chinese wetenschappers zetten aardappelafval om in meststof

China beschouwt aardappelen als een veelbelovend basisvoedingsgewas voor de voedselvoorziening. Het land is echter terughoudend met de productie ervan omdat het afvalwater dat aardappelverwerkers produceren leidt tot vervuiling van meren en rivieren. Chinese wetenschappers hebben nu echter een manier gevonden om meststof te maken uit dit afvalwater, waardoor oppervlaktewaterverontreiniging effectief bestreden wordt. Liu’s team heeft een techniek ontwikkeld waarmee de CZV, chemisch zuurstofverbruik, van het afvalwater wordt gehalveerd door zetmeel, vezels en eiwitten uit het water te filteren. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

ELEA

TOMRA FOOD

HarvestEye

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

How many times were news stories read by our visitors?

  • 1,755,221