All latest News

Belgische aardappelverwerkende industrie blijft groeien

De Belgische aardappelsector heeft vorig jaar 3,97 miljoen ton aardappelen verwerkt, een record. Het gaat om een stijging van 4,4 procent ten opzichte van 2014, zo blijkt uit cijfers van Belgapom, de beroepsvereniging voor aardappelhandel. De jarenlange groei in de sector wordt daarmee voortgezet. “Deze groei van de Belgische aardappelverwerkende industrie kadert in de toegenomen wereldwijde vraag naar verwerkte aardappelen. De aardappel wordt steeds meer beschouwd als een basisvoedsel”, stelt Belgapom. De groei manifesteert zich vooral in de productie van diepgevroren (+5,3 procent) en gekoelde (+2 procent) friet. Opvallend is ook de aanzienlijke stijging van de investeringen in de sector. Afgelopen jaar werd ruim 167 miljoen euro geïnvesteerd, maar liefst 44,7 procent meer dan het jaar voordien. “Met de geplande uitbreiding van de sector de komende jaren in het vooruitzicht, is de kans klein dat deze trend snel omgebogen wordt”, luidt het. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse

 

Feel free to get in touch with Lukie!
He will be most happy to share potato news stories from your country on Potato News Today.
lukie@potatonewstoday.com
lukie5555@gmail.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Follow Potato News Today!

Please enter your email address to receive an alert when we publish a news story. We will NOT share your address with any third parties.

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Kiremko Strata Invicta

Wyma Solutions

TOMRA Food