All News by Date

Zwitserland wil invoercontingenten consumptieaardappelen veilen

De Zwitserse federale dienst voor Landbouw (BLW) wil voortaan invoercontingenten van consumptieaardappelen veilen. De branche is hier echter tegen. Producenten vrezen een stijgende prijsdruk. De handel rekent op speculaties en turbulentie op de markt. Zwitserland heeft in het afgelopen jaar circa 8.500 ton consumptieaardappelen moeten importeren vanwege de sterk beneden gemiddelde oogst. Slechts een kleine kring van handelaren mocht deze aardappelen invoeren: bedrijven die zelf ook Zwitserse aardappelen verpakken en de retailsector beleveren. Aan deze voorwaarden moet men perse voldoen wanneer men aardappelen wil importeren. Daarmee zou het nu echter afgelopen moeten zijn. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

TOMRA FOOD

FPS Food Process Solutions

GRIMME

CROP.ZONE

How many times were news stories read by our visitors?

  • 1,757,497