All latest News

Zwitserland wil invoercontingenten consumptieaardappelen veilen

De Zwitserse federale dienst voor Landbouw (BLW) wil voortaan invoercontingenten van consumptieaardappelen veilen. De branche is hier echter tegen. Producenten vrezen een stijgende prijsdruk. De handel rekent op speculaties en turbulentie op de markt. Zwitserland heeft in het afgelopen jaar circa 8.500 ton consumptieaardappelen moeten importeren vanwege de sterk beneden gemiddelde oogst. Slechts een kleine kring van handelaren mocht deze aardappelen invoeren: bedrijven die zelf ook Zwitserse aardappelen verpakken en de retailsector beleveren. Aan deze voorwaarden moet men perse voldoen wanneer men aardappelen wil importeren. Daarmee zou het nu echter afgelopen moeten zijn. Meer

Lukie Pieterse, Editor & Publisher

Follow Potato News Today!

Please enter your email address to receive an alert right away when we publish a news story.

Join 10,044 other subscribers

Lockwood Mfg

Urschel

PULSEMASTER

TOMRA Food

DormFresh | 1,4GROUP

GRIMME

Volm Companies