All latest News

Onverwachte opleving op aardappelmarkt

De oude aardappeloogst mag zich momenteel verheugen in een goede vraag. “Het koude weer heeft de export goed gedaan. Er gaat redelijk veel weg en voor hoge prijzen”, constateert Jan Westhoeve van de gelijknamige aardappelgroothandel uit Ouddorp. “Vier weken geleden kochten we nog aardappelen in voor 8 cent, nu is dat al snel 10 cent meer. Ik had deze marktopleving ook niet verwacht, anders had ik wel meer voorraad gehad. Verkoopprijzen variëren tussen de 22 en 27 cent.” Het ganse seizoen al wordt geschreven en gepraat over de mogelijkheden voor export van consumptieaardappelen. Volgens Romain Cools van Belgapom gingen vooral Centraal-Europa en het Verenigd Koninkrijk vaak over de tong. “De realiteit was toch enerzijds anders. Gedurende het ganse seizoen was er wel wat export links en rechts, maar zeker niet van die aard om de aardappelmarkt in beweging te brengen. In feite bleek vooral de vraag vanuit de industrie en verwachte vertraging van de nieuwe oogst de markt te triggeren.”

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

CROP.ZONE

GRIMME

IDAHO STEEL

WYMA SOLUTIONS

KIREMKO