All latest News

Groot-Brittannië omarmt onderzoek GMO-aardappel

Ook in Engeland zullen vanaf dit jaar proeven worden uitgevoerd met genetisch gemodificeerde aardappelrassen. Met behulp van sysgenese wil het haar meest populaire ras beschermen tegen phytophthora. Eén van de geldschieters achter het project is Simplot, die in de VS al meerdere GMO-rassen op de markt heeft. Het Britse landbouwministerie Defra heeft groen licht gegeven voor een serie proeven met GMO-aardappelrassen in het oosten van Engeland. Die zullen vanaf dit jaar, tot en met 2019, plaatsvinden. Het onderzoek is onderdeel van een project waarbij wordt gekeken of het populaire ras Maris Piper – het grootste ras in het VK – resistent kan worden gemaakt voor knolphytophthora en nematoden. Daarnaast wordt ook onderzocht of het acrylamide niveau kan worden verlaagd, waardoor onder andere de gevoeligheid voor stootblauw afneemt. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

Picketa Systems

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Scotts Precision Manufacturing

SCOTTS

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.