All latest News

Belgen halen recordvolume pootgoed uit Nederland

De flinke uitbreiding van het fritesaardappelareaal in België komt duidelijk terug in de Nederlandse exportcijfers van pootgoed. Nooit eerder exporteerde ons land zoveel pootaardappelen naar de zuiderburen, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). Exact 78.926 ton aan pootaardappelen kochten de Belgen afgelopen maanden van Nederland. Het grootste volume ooit. Niet helemaal verrassend, want tweede week mei werd bekend dat het aardappelareaal in Vlaanderen in 2016 tot wel 15 procent kan stijgen. Vergeleken met vorig jaar om zelfde tijd (t/m 30 april) is dat een verhoging van ruim 14.700 ton. Niet alleen met de Belgen, ook met de Duitsers deed Nederland goede zaken wat betreft de pootgoedverkoop. Bijna 83.000 ton ging er tot 30 april naar Duitsland. Dat is bijna 11.000 ton meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

KIREMKO

GRIMME

WYMA SOLUTIONS