Most viewed stories

Belgen halen recordvolume pootgoed uit Nederland

De flinke uitbreiding van het fritesaardappelareaal in België komt duidelijk terug in de Nederlandse exportcijfers van pootgoed. Nooit eerder exporteerde ons land zoveel pootaardappelen naar de zuiderburen, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). Exact 78.926 ton aan pootaardappelen kochten de Belgen afgelopen maanden van Nederland. Het grootste volume ooit. Niet helemaal verrassend, want tweede week mei werd bekend dat het aardappelareaal in Vlaanderen in 2016 tot wel 15 procent kan stijgen. Vergeleken met vorig jaar om zelfde tijd (t/m 30 april) is dat een verhoging van ruim 14.700 ton. Niet alleen met de Belgen, ook met de Duitsers deed Nederland goede zaken wat betreft de pootgoedverkoop. Bijna 83.000 ton ging er tot 30 april naar Duitsland. Dat is bijna 11.000 ton meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Stay updated with breaking news

Enter your email below for news story notifications.

Translate this site

Blog Stats

  • 1,845,288 reads of our news stories

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

FAM STUMABO

AVR

Scotts Precision Manufacturing

TOMRA FOOD

GRIMME