All latest News

Overvloedige regen kan aardappelprijs tot 15 procent doen stijgen

Overvloedige regen kan aardappelprijs tot 15 procent doen stijgenZo’n 8.000 tot 10.000 hectaren van de nog te oogsten aardappelen in Vlaamse grond heeft schade opgelopen. De oorzaak is de overvloedige regenval van de voorbije dagen. “3.000 tot 4.000 hectaren lijkt mij zelfs helemaal verloren”, zegt onafhankelijk landbouwexpert Luc Busschaert. “Er is een grotere vraag. Als de opbrengst niet groter zal zijn dan die van 2015, zal de aardappelprijs stijgen. Ik ga ervan uit dat de prijs in het eerste deel van de campagne, in augustus en september, met 10 tot 15 procent kan stijgen vergeleken met 2015. ” 15 tot 19 procent van de nieuwe aardappelen in 2016 zullen in meer of mindere mate niet geschikt zijn voor consumptie. Zeven procent van alle te oogsten nieuwe aardappelen in Vlaanderen beschouwt Busschaert als verloren. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Greentronics

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.