All latest News

Sieglinde-aardappelen populair in Europa

De oogst van de vroege en mediumvroege aardappelen in Salento loopt op zijn eind. De oogst is niet beschadigd geraakt door de hagelbuien die in verschillende delen van Apulia hebben gewoed. “De kwaliteit en opbrengst waren uitstekend aan het begin van het seizoen. Het Sieglinde-ras is erg populair in Europa en dan met name in Duitsland en de Noord-Europese landen,” legt Enzo Manni van het Acli Racale-coöperatief uit. Het coöperatief is ook bezig nieuwe rassen te testen zoals de Erika (zie foto hierboven). Dit is een geelvlezige, ovaalvormige aardappel van hoge kwaliteit. “Dit ras werd drie jaar geleden voor het eerst gezaaid, maar we hebben de volumes in het tweede jaar al opgevoerd. De feedback is zowel in de Italiaanse als de Europese markt positief. De volumes zijn beperkt, maar het is al wel op de markt beschikbaar.” Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse

 

Feel free to get in touch with Lukie!
He will be most happy to share potato news stories from your country on Potato News Today.
lukie@potatonewstoday.com
lukie5555@gmail.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Follow Potato News Today!

Please enter your email address to receive an alert when we publish a news story. We will NOT share your address with any third parties.

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Kiremko Strata Invicta

Wyma Solutions

TOMRA Food

Dewulf