Most viewed stories

Sieglinde-aardappelen populair in Europa

De oogst van de vroege en mediumvroege aardappelen in Salento loopt op zijn eind. De oogst is niet beschadigd geraakt door de hagelbuien die in verschillende delen van Apulia hebben gewoed. “De kwaliteit en opbrengst waren uitstekend aan het begin van het seizoen. Het Sieglinde-ras is erg populair in Europa en dan met name in Duitsland en de Noord-Europese landen,” legt Enzo Manni van het Acli Racale-coöperatief uit. Het coöperatief is ook bezig nieuwe rassen te testen zoals de Erika (zie foto hierboven). Dit is een geelvlezige, ovaalvormige aardappel van hoge kwaliteit. “Dit ras werd drie jaar geleden voor het eerst gezaaid, maar we hebben de volumes in het tweede jaar al opgevoerd. De feedback is zowel in de Italiaanse als de Europese markt positief. De volumes zijn beperkt, maar het is al wel op de markt beschikbaar.” Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Stay updated with breaking news

Enter your email below for news story notifications.

Translate this site

Blog Stats

  • 1,836,589 reads of our news stories

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FAM Stumabo

FPS Food Process Solutions

AVR

Scotts Precision Manufacturing

TOMRA FOOD

GRIMME