All latest News

Resistente rassen, biodiversiteit en groene middelen alternatieven voor gebruik koper

In de biologische aardappelteelt wordt in een aantal Europese landen koper als bestrijdingsmiddel tegen Phytophthora gespoten. Dit is in Nederland niet toegestaan. Wageningen UR doet onderzoek naar een alternatief pakket aan maatregelen zoals lage hoeveelheden koper, resistente rassen, biodiversiteit en groene middelen. Phytophthora blijkt zich telkens aan te passen aan resistente rassen. Het is daarom raadzaam om over meer maatregelen te beschikken. Incidenteel toepassen van middelen met een werking tegen Phytophthora zorgt er voor dat de resistentie van de rassen niet te snel doorbroken wordt. Wageningen UR onderzoek heeft aangetoond dat een lage hoeveelheid koper een goed bestrijdend effect heeft op Phytophthora. Waardoor de negatieve aspecten van koper op het milieu sterk worden gereduceerd. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.