All latest News

Speciale aardappel verduurzaamt chipsproductie van PepsiCo

duurzame chipsPepsiCo, in Nederland onder meer verantwoordelijk voor de merken Lay’s en Smith’s, treft verschillende maatregelen om voedselverspilling bij de productie van chips te voorkomen. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad (RD). Volgens Japo Ouwerkerk, directeur Public Affairs & Communicatie bij PepsiCo, is de verspilling van het bedrijf tijdens de productie van chips ‘minimaal’. Dat begint al bij de aardappels, zegt hij in een interview met het RD. Zo ontwikkelde het bedrijf samen met telers een uniek aardappelras, de VR808. Deze grote en ovale aardappel is volgens Ouwerkerk ideaal voor het maken van chips. “Je kunt er mooie plakjes van snijden en er is weinig restafval bij het schillen. Onze machines schillen daarnaast ook nog eens heel dun”, zegt hij tegen het RD. “Een bijkomend voordeel van het aardappelras is het lage watergehalte, wat ervoor zorgt dat er bij het bakken minder CO2 vrijkomt.” Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse

 

Feel free to get in touch with Lukie!
He will be most happy to share potato news stories from your country on Potato News Today.
lukie@potatonewstoday.com
lukie5555@gmail.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Follow Potato News Today!

Please enter your email address to receive an alert when we publish a news story. We will NOT share your address with any third parties.

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Urschel

Dewulf

Kiremko Strata Invicta