All News by Date

NEPG verwacht aardappeloogst van 24,9 mln ton

De organisatie van aardappeltelers North European Potato Growers (NEPG) verwacht in de 5 aangesloten landen een lagere opbrengst in vergelijking met vorig seizoen. In 2016 wordt de gezamenlijke opbrengst in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland op 24,9 miljoen ton geraamd. Dat zou een lichte daling zijn ten opzichte van 2015, waarin 25,3 miljoen ton werd geoogst. De verloren opbrengst in verband met waterschade zijn in deze cijfers verwerkt. Ondanks een uitbreiding van het areaal van 4,8 procent ten opzichte van 2015 verwacht de organisatie een 1,6 procent lagere opbrengst. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde is het areaal 3,4 procent groter en de opbrengst 2,2 procent lager. In Duitsland rekenen telers op een gemiddelde aardappelopbrengst, terwijl telers in Frankrijk, Nederland en Engeland een lagere opbrengst verwachten. In België verwachten telers, ondanks een uitbreiding van het areaal met circa 12 procent een zeer lage opbrengst. More

Copy the text of this story and then translate

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

TOMRA FOOD

HarvestEye

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

How many times were news stories read by our visitors?

  • 1,751,658