All latest News

Zeeuwse aardappelen zijn te droog voor oogst

Terwijl het ontzettend goed gaat met de aardappel in Groningen, zitten ze in Zeeland met de handen in het haar. Daar zit nog zestig procent van de groente in de grond, terwijl ze normaal rond deze tijd al uit de grond zijn. Afgelopen weekend werd de oogst van de aardappel in de regio Groningen nog gevierd. Zo ver zijn ze nog niet aan de andere kant van het land, want de piepers zijn daar nog niet geoogst. Boeren zoals Koos van Gastel in Dreischor zijn bang dat de droge groenten het rooien niet overleven. Tegen Omroep Zeeland zegt de landbouwer dat het nog zeker 20 tot 30 millimeter moet gaan regenen. “Als ik het onder deze omstandigheden doe, veroorzaak ik veel te veel schade. Die harde kluiten in de grond schuren tegen de aardappelen, en daardoor beschadigen ze”, zegt hij. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.