All latest News

Duurzame ‘frietwodka’ als oplossing voor voedselverspilling

duurzaam festivalDe biologische frietketen FrietHoes en dancefestival Mysteryland presenteren tijdens ADE Green wodka gemaakt van aardappelresten. Dat moet onnodige voedselverspilling tegengaan. FrietHoes, dat op verschillende festivals met een frietkraam staat, bakte tijdens de laatste editie van Mysteryland bijna 7.500 kilo friet, ofwel 25.000 porties. Daarvoor was bijna 14.000 kilo aan aardappels nodig. Die aardappelen werden geleverd door een aardappelboer met velden naast het terrein van Mysteryland in Haarlemmermeer. De samenwerking past bij de filosofie van Mysteryland, dat tijdens en rondom het festival naar eigen zeggen veel aandacht besteedt aan de lokale omgeving, gemeenschap en duurzame projecten. FrietHoes ging echter nog een stap verder. “Bij het snijden van friet en selecteren van aardappelen hou je altijd wat over. Smaakvolle stukjes aardappel, maar niet geschikt voor friet”, zegt Joost Hoes, chef van FrietHoes, in een persbericht. “Dat vinden we zonde. Toen kwamen we met het idee er een friet-wodka van te maken.” Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse

 

Feel free to get in touch with Lukie!
He will be most happy to share potato news stories from your country on Potato News Today.
lukie@potatonewstoday.com
lukie5555@gmail.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Follow Potato News Today!

Please enter your email address to receive an alert when we publish a news story. We will NOT share your address with any third parties.

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Kiremko Strata Invicta

Wyma Solutions

TOMRA Food