All latest News

Vier wervelstormen treffen Japanse aardappelteelt

Met 80% van de binnenlandse productie is Hokkaido Japanse grootste aardappel producerende regio. Normaal gesproken is het weer er gunstig, maar in augustus 2016 hebben 4 wervelstormen gezorgd voor schade. Het ministerie van Landbouw meldde dat ongeveer 24.000 ha land beschadigd was door regenval en overstroming. Volgens de USDA FAS in Japan is 20% van de oogst verloren gegaan waardoor binnenlandse productie daalt tot 1,9 miljoen ton in dit seizoen, vergeleken met 2,4 mln ton vorig seizoen. Andere bronnen gaan er zelfs vanuit dat 25% van de oogst verloren is gegaan.
De oogst ligt achter op schema, en er wordt verwacht dat er door de hoge vochtigheid nog meer aardappelen verloren zullen gaan tijdens de opslag. Ongeveer 10% van de pootaardappelen is verloren gegaan. De voorspelling is daarom dat het teeltoppervlak zal afnemen tot 70.000 hectare, een afname van 9,5% vergeleken met dit seizoen.
Bron: potatopro.com/GAIN Report

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

CROP.ZONE

KIREMKO

GRIMME

WYMA SOLUTIONS