All latest News

Koopmans Blauwe dit jaar op vijf plekken in Nederland geteeld

Koopmans Blauwe is terug van weggeweest. Het Zeeuwse aardappelras, vernoemd naar de oorspronkelijke kweker ir. Koopman, is ontstaan in 1927 uit een kruising van Zeeuwse Blauwe en Alpha. Koopmans Blauwe aardappelen zijn dit jaar op vijf verschillende plekken in Nederland geteeld en worden als Oer-Hollands streekproduct aangeboden. De locaties zijn:  Wieringerwerf, Bommelerwaard, Zuid-Holland, Noord-Groningen en Schouwen-Duiveland. In deze streken vind je de wat zwaardere kleigrond waar de Koopmans Blauwe het best op gedijt en komt de smaak  ten goede. Er is vraag naar deze exclusieve, iets kruimige aardappelen met een prachtige blauw tot lichtpaarse schil. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.