All latest News

Koopmans Blauwe dit jaar op vijf plekken in Nederland geteeld

Koopmans Blauwe is terug van weggeweest. Het Zeeuwse aardappelras, vernoemd naar de oorspronkelijke kweker ir. Koopman, is ontstaan in 1927 uit een kruising van Zeeuwse Blauwe en Alpha. Koopmans Blauwe aardappelen zijn dit jaar op vijf verschillende plekken in Nederland geteeld en worden als Oer-Hollands streekproduct aangeboden. De locaties zijn:  Wieringerwerf, Bommelerwaard, Zuid-Holland, Noord-Groningen en Schouwen-Duiveland. In deze streken vind je de wat zwaardere kleigrond waar de Koopmans Blauwe het best op gedijt en komt de smaak  ten goede. Er is vraag naar deze exclusieve, iets kruimige aardappelen met een prachtige blauw tot lichtpaarse schil. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse

 

Feel free to get in touch with Lukie!
He will be most happy to share potato news stories from your country on Potato News Today.
lukie@potatonewstoday.com
lukie5555@gmail.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Follow Potato News Today!

Please enter your email address to receive an alert when we publish a news story. We will NOT share your address with any third parties.

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Dewulf

TOMRA Food