All News by Date

E-pieper stuurt info van onder de grond

Een nieuw type elektronische aardappel stuurt van onder de grond informatie over de omstandigheden waarin aardappels groeien. Nadat boeren het blauwe balletje in de grond hebben gestopt, meten sensoren onder meer de temperatuur in het akkerland. Het hulpmiddel is deze week gepresenteerd door het agrarisch-technologische bedrijf Solentum. De pieper meet de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-gehalte. Via een draadloze verbinding met smartphones zien aardappelboeren hoe het er onder de grond voor staat. De Solantenna, zoals het apparaat officieel heet, laat na het rooien ook zien in welke omstandigheden de aardappels worden opgeslagen. De elektronische aardappel is op zichzelf geen nieuw hulpmiddel voor boeren. Oudere versies van het apparaatje legden al vast hoeveel schokken aardappels te verduren krijgen bij het rooien, maar hadden geen andere sensoren. (Telegraaf.nl)

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

GREENTRONICS

CROP.ZONE

NUVIA TECHNOLOGIES