All latest News

E-pieper stuurt info van onder de grond

Een nieuw type elektronische aardappel stuurt van onder de grond informatie over de omstandigheden waarin aardappels groeien. Nadat boeren het blauwe balletje in de grond hebben gestopt, meten sensoren onder meer de temperatuur in het akkerland. Het hulpmiddel is deze week gepresenteerd door het agrarisch-technologische bedrijf Solentum. De pieper meet de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-gehalte. Via een draadloze verbinding met smartphones zien aardappelboeren hoe het er onder de grond voor staat. De Solantenna, zoals het apparaat officieel heet, laat na het rooien ook zien in welke omstandigheden de aardappels worden opgeslagen. De elektronische aardappel is op zichzelf geen nieuw hulpmiddel voor boeren. Oudere versies van het apparaatje legden al vast hoeveel schokken aardappels te verduren krijgen bij het rooien, maar hadden geen andere sensoren. (Telegraaf.nl)

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.