All latest News

Italië: Selenella aardappelen hebben EPD certificaat

Selenella aardappelen zijn 100% Italiaans en worden verhandeld door het Consorzio Patata Italiana di Qualità. Deze aardappelen bevatten weinig calorieën en zijn een bron van seleen. Selenella aardappelen zijn lang houdbaar. In 2015 werd “Qualità e tutela del Valore”  opgericht om de kwaliteit te garanderen. Het milieu is ook belangrijk voor Selenella. Met behulp van geïntegreerde teelttechnieken wordt het gebruik van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen gelimiteerd. Watergebruik wordt zo laag mogelijk gehouden door middel van zuinige irrigatietechnieken. Door gebruik van fotovoltaïsche systemen komt één derde van de benodigde energie van hernieuwbare bronnen. Om deze reden heeft het Consortium het EPD (Environmental Product Declaration) certificaat gekregen.

Onlangs is het assortiment uitgebreid met de Mini en Montanara. Selenella produceert ook chips en gnocchi met behulp van een verwerkingsmethode die ervoor zorgt dat alle eigenschappen van de Selenella aardappelen in tact blijven.
Voor meer informatie:
Consorzio Patata Italiana di Qualità Soc. Cons. a R. L.

Via Tosarelli, 155
40055 Villanova di Castenaso (BO) – Italia
Tel.: (+39) 051 587 2419
Fax: (+39) 051 587 2352
Web: www.selenella.it

Editor & Publisher: Lukie Pieterse

 

Feel free to get in touch with Lukie!
He will be most happy to share potato news stories from your country on Potato News Today.
lukie@potatonewstoday.com
lukie5555@gmail.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Follow Potato News Today!

Please enter your email address to receive an alert when we publish a news story. We will NOT share your address with any third parties.

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Dewulf

TOMRA Food