Most viewed stories

Italië heeft uitstekend aardappelseizoen

“Het Italiaanse aardappelseizoen is uitstekend verlopen. De volumes en kwaliteit zijn beter dan in 2015,” vertelt producent Antonio Ruggiero, die jaarlijks zo’n 100.000 ton aardappelen en wortelen produceert en vermarkt. “De lage productie in Noord-Europa in combinatie met de sterke vraag hebben ons meer orders opgeleverd. De markt ziet er goed uit, mede dankzij de lagere temperaturen, waardoor de vraag nog verder zal stijgen.” Tijdens de onlangs gehouden vakbeurs Borse Patate werd eveneens bevestigd dat de vooruitzichten voor de binnenlandse productie uitstekend zijn.

Italië maakt zich dan ook weinig zorgen over de Duitse aardappelen die er op de markt zijn hoewel deze voor concurrerende prijzen worden verkocht. “AGF uit andere Europese landen vormt geen bedreiging voor de Italiaanse markt. De vraag is stabiel voor al onze categorieën en met name onze ‘Regional’ lijn is bijzonder in trek.”
Contact:
Antonio Ruggiero S.p.A.
Via Migliara 49 n. 31
04010 Borgo San Donato – Sabaudia (LT)
Tel.: (+39) 0773 50355 / 50707 / 50591
Fax: (+39) 0773 562184
Email: commerciale@antonioruggiero.com
Valentina Deserti
Email: v.deserti@antonioruggiero.com

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

FAM STUMABO

AVR

Scotts Precision Manufacturing

GRIMME