Most viewed stories

België haalde 20 procent meer aardappelen in Nederland

De Belgische aardappelverwerkende industrie heeft dit jaar tot en met oktober 2016 maar liefst 20 procent meer aardappelen in Nederland aangekocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Alleen al in de maand oktober ging het om ruim 28.000 ton. Daarmee is België met voorsprong de grootste afnemer van Nederlandse aardappelen. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), de belangenverdediger van de Nederlandse aardappelhandel, bekendmaakt. In totaal voerde Nederland in de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 oktober van datzelfde jaar 214.234 ton aardappelen uit. Het overgrote deel, 147.906 ton of zowat 70 procent, gaat naar Europese landen. Voor dezelfde periode in 2015 ging het om 129.337 ton. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

AVR

TOMRA FOOD

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

VOLM COMPANIES

GRIMME