All latest News

NL: Van Dam trekt extra geld uit voor aardappelsector

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) trekt extra geld uit voor de aardappelketen. Dat zegt hij in reactie op de initiatiefnota Nederland Pieperland van VVD-Kamerlid Helma Lodders. “Nederland is een wereldspeler op aardappelgebied. Bijna alle pootaardappelen komen uit Nederland, meer dan 90%. Aardappelen zijn veel voedzamer dan rijst of mais. De teelt ervan verbruikt veel minder water en brengt veel meer op per hectare. Zeker in omstandigheden waarin de teelt van gewassen ingewikkelder wordt door klimaatverandering, biedt de aardappel uitkomst”, zegt Van Dam. Hij prijst tijdens het debat in de Tweede Kamer ook de aardappelverwerking. “Nederland is ook een van de topspelers in de wereldwijde verwerking van aardappels”, zegt hij. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

KIREMKO

GRIMME

WYMA SOLUTIONS