All News by Date

Diploïde aardappelen leveren bruikbare pootgoedoogst op

De Nederlandse veredelaar Solynta oogstte in 2016 bruikbaar pootgoed uit diploïde aardappelen in de buitenlucht. Dat is uniek, schrijft vakblad Boerderij. Het kan de aardappelveredeling sterk veranderen omdat het een opstap is naar het kweken van aardappelen uit zaad in plaats van pootgoed. De aardappel is tetraploïd, met vier paar chromosomen. Daardoor zijn bij een kruising de eigenschappen van de nakomelingen onvoorspelbaar. Veredelen met diploïde aardappelen geeft meer zekerheid omtrent de uitkomst. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

GREENTRONICS

CROP.ZONE

NUVIA TECHNOLOGIES