Most viewed stories

Speciale aardappelenrassen drijven Zweedse vraag op

Na een periode van verminderde afzet die het gevolg was van negatieve publiciteit rondom de hoge glycemische index van aardappelen, is de Zweedse vraag naar aardappelen de laatste twee jaar weer gestegen. “Het was een lastige periode maar gelukkig ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit. Ik denk dat unieke aardappelrassen de belangstelling van de consument opnieuw hebben weten aan te wakkeren. Met name de jongere generatie consumenten wil graag kennis maken met nieuwe producten,” vertelt Anders Ericsson van LEV & Co. Eén van de nieuwe niche-rassen die volop in de belangstelling staat op social media is de Apache. Het ras werd vijf jaar geleden voor de Zweedse retail- en foodservicebranche op de markt gebracht  doorLEV & Co in samenwerking met de Schotse aardappelproducent Albert Bartlett. De rood-wit gespikkelde aardappelen worden exclusief verkocht bij de Zweedse retailketen ICA. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

FAM STUMABO

VOLM COMPANIES

AVR

RESTRAIN

Scotts Precision Manufacturing

GRIMME