All latest News

Duitsers kopen opnieuw minder aardappelen

De aardappelconsumptie in Duitsland is in 2016 opnieuw gedaald, meldt het Duitse agrarisch marktbureau AMI in Bonn. Duitse huishoudens kochten in het afgelopen jaar 1,35 miljoen ton piepers, waarvan 1,16 miljoen ton van eigen bodem kwam. In 2010 was de verkoop 1,61 miljoen ton groot. Daarvan werd toen 1,4 miljoen ton in Duitsland geoogst. Ten opzichte van 2015 daalde de verkoop vorig jaar met 5 procent. Huishoudens in Nordrijn-Westfalen en het zuidoosten van de Bondsrepubliek wendden zich het meest af van de aardappel. De teruggang is in deze regio’s zo’n 6,5 procent. In Noord-Duitsland werd ongeveer 2 procent minder verkocht. Gelijk op met de geringere consumptieaardappelverkoop gaat de trend naar kleinere verpakkingen. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Dewulf

ELEA

CROP.ZONE

Restrain

HarvestEye

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.