All latest News

NL: Patstelling om ‘hete aardappel’ blijft

Het verschil van mening over de noteringen blijft voorlopig bestaan.De patstelling tussen Beurs Goes en Beurs Emmeloord (LNCN) over de aardappelnotering duurt voorlopig voort. Inmiddels werkt Emmeloord aan een landelijke notering en benadert het daarvoor informanten uit het zuiden van Nederland. Tot onvrede van Watze van der Zee, gespreksleider van Beurs Goes. ‘Ik weet dat er akkerbouwers uit het zuidwesten benaderd zijn’, zegt Van der Zee. ‘Dat zijn in de regel geen ZLTO-leden en zij hebben dus ook geen of weinig binding met Beurs Goes. Ik vind dat niet kies.’ Ook het feit dat de LNCN samen met de verwerkende industrie (Vavi) en de Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO) werkt aan een landelijke aardappelnotering vindt hij onverstandig. ‘Ze gooien de knuppel in het hoenderhok. Dit is slecht voor de toekomstige samenwerking. Alle partijen hebben uiteindelijk dezelfde doelstelling volgens mij. En dat is transparante informatie over de waarde van de aardappels.’ Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

CROP.ZONE

GRIMME

IDAHO STEEL

WYMA SOLUTIONS

KIREMKO