All latest News

‘Exporteur pootaardappelen HZPC overweegt onderzoek naar VS te verplaatsen’

De Nederlandse exporteur van pootaardappelen HZPC overweegt een genenonderzoek deels naar de VS te verplaatsen, omdat daar meer toegestaan is. Dat schrijft dagblad Trouw maandag op basis van een gesprek met HZPC-directeur Gerard Backx. Het handelshuis wil rassen kweken die beter bestand zijn tegen ziektes. Ook moeten de verbeterde aardappelen voor hogere opbrengst per hectare zorgen. Dit wil HZPC bereiken met de techniek Crispr-Cas, waarmee DNA aangepast kan worden. Plantenveredelaars kunnen met de techniek genen aanzetten en uitzetten. Zo kunnen ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat de aardappelen minder snel rotte plekken krijgen. De techniek is in Europa voor planten niet toegestaan, maar in de VS wel. Backx overweegt daarom het onderzoek te verplaatsen, tenzij Europa de regels versoepelt. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

Picketa Systems

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Scotts Precision Manufacturing

SCOTTS

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.