All latest News

Texelse aardappel redt Pakistaanse oogst

Pakistanen blijken enorme aardappelverslinders te zijn.  Er gaat geen dag zonder de pieper voorbij. Maar door verzilting van de grond neemt de oogst  af. De zouttolerante aardappel van het Hollandse waddeneiland Texel moet uitkomst bieden. In de proefvelden van het Nationale Agrarisch Onderzoeks Instituut buiten de hoofdstad Islamabad gaat onderzoeker Maqbool Akhtar ons voor. In een winters zonnetje wandelen we  over smalle, modderige paadjes tussen de aardappelplanten in.  Maqbool wijst naar de witte bordjes in het groene veld waar merkwaardige namen als ‘Miss Mignon’ en ‘Miss Andes’  staan geschreven. De onderzoeker moet er zelf hartelijk om lachen. Op bezoek bij zijn Nederlandse collega’s op Texel vertelden die hem dat zij deze namen hadden bedacht. “Sommige rassen werden zelfs vernoemd naar hun vriendin of echtgenote als dank omdat ze iedere dag voor hen in de keuken staan”, grinnikt Maqbool. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

Picketa Systems

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Scotts Precision Manufacturing

SCOTTS

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.