Varieties

Nieuw aardappelras Louisa op de Belgische rassenlijst

Op de Belgische rassenlijst is één nieuw ras van aardappel opgenomen. Het nieuwe ras Louisa is geschikt voor chips, het vertoont een goede opkomstsnelheid en een vroege bloei. De trage jeugdgroei wordt verklaard door kleine bladeren die goed bestand zijn tegen Phytophthora infestans. De opbrengst in de gewenste calibratiegroep is goed, iets boven het gemiddelde van de standaardrassen. Het onderwatergewicht is ook goed, hoewel iets lager dan het gemiddelde van de standaardrassen en de chipsgeschiktheid is excellent (minder dan 2.5 op een cijferschaal van 0 tot 6).  Zie voor een een overzicht van de resultaten die dit nieuw ras in de officiële proeven behaalde de site van de Vlaamse Overheid. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

GRIMME

UK Online Potato Equipment Auction

AVR

FAM STUMABO

VOLM COMPANIES

RESTRAIN

Scotts Precision Manufacturing