All latest News

Potato spindle tuber viroid aangetroffen in zaad van raketblad

Image result for Potato spindle tuber viroidDe Nederlande Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een lichte besmetting van Potato spindle tuber viroid (PSTVd) aangetroffen in zaad van Solanum sisymbriifolium, beter bekend als raketblad. De besmetting is aangetroffen in een partij raketbladzaad bij een veredelaar en producent van raketblad in Groningen. De besmette partij raketzaad is echter geproduceerd in Azië. Het bedrijf heeft levering van het zaad stopgezet en afgezette partijen teruggehaald. Zaad uit de besmette partij is door 1 teler in Nederland door 1 teler in het Verenigd Koninkrijk ingezaaid. De NVWA heeft de Nederlandse teler geadviseerd het gewas te vernietigen en heeft de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk op de hoogte gesteld. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

HarvestEye

ELEA

Restrain

TOMRA Food

Greentronics

CROP.ZONE

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.