Most viewed stories

BE: Wordt ons pakje friet duurder nu de aardappeloogst dit jaar mager zal zijn?

Cover imageElk jaar valt de aardappeloogst tegen voor de boeren: ofwel zijn er te weinig aardappelen en worden ze duur verkocht (maar valt er dus weinig te verkopen) ofwel zijn er te veel aardappelen en wordt de oogst voor een vrij lage prijs verkocht. Het is altijd afwachten, maar dit jaar ziet het ernaar uit dat we weinig en vooral kleine aardappelen van de velden zullen rapen. De paniek breekt uit als we denken dat de prijs ons geliefde pak frietjes door die magere oogst zou stijgen, dus we belden snel naar Bernard Lefèvre, voorzitter van het Nationaal Verbond voor Frituristen. Op onze brandende vraag over een nakende prijsstijging van frietjes, geeft Bernard Lefèvre een geruststellend antwoord. Bij de meerderheid van de landbouwers is er nog voor het eerste zaadje is geplant al een prijs afgesproken tussen de boer en de aardappelverwerker, los van hoe de oogst uiteindelijk wordt. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

GRIMME

UK Online Potato Equipment Auction

AVR

FAM STUMABO

VOLM COMPANIES

RESTRAIN

Scotts Precision Manufacturing