All latest News

Texelse boeren willen wereld voeden met zilte aardappel

Texelse boeren willen wereld voeden met zilte aardappelGewassen verbouwen op zilte grond en irrigeren met brak water. Eeuwenlang dachten we dat het niet kon. Maar een Texels bedrijf toonde aan dat veel gewassen het prima doen. Geen overbodige luxe in tijden van klimaatverandering en een steeds vollere aardbol. Al zo’n tien jaar is het Texelse Zilt Proefbedrijf bezig om gewassen te telen in verzilte gebieden. Met succes. In 2011 werd de eerste zilte aardappel uit de grond gehaald. Die piepers liggen alweer een paar jaar in de winkel. “Maar dat is niet waar het ons om gaat”, vertelt projectcoördinator Berend Slettenhaar. Het Texelse bedrijf wil een ‘zilte revolutie’ van de grond krijgen. Dat heeft alles te maken met klimaatverandering en het feit dat er steeds meer mensen op de aarde leven. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

KIREMKO

GRIMME

WYMA SOLUTIONS