All latest News

Texelse boeren willen wereld voeden met zilte aardappel

Texelse boeren willen wereld voeden met zilte aardappelGewassen verbouwen op zilte grond en irrigeren met brak water. Eeuwenlang dachten we dat het niet kon. Maar een Texels bedrijf toonde aan dat veel gewassen het prima doen. Geen overbodige luxe in tijden van klimaatverandering en een steeds vollere aardbol. Al zo’n tien jaar is het Texelse Zilt Proefbedrijf bezig om gewassen te telen in verzilte gebieden. Met succes. In 2011 werd de eerste zilte aardappel uit de grond gehaald. Die piepers liggen alweer een paar jaar in de winkel. “Maar dat is niet waar het ons om gaat”, vertelt projectcoördinator Berend Slettenhaar. Het Texelse bedrijf wil een ‘zilte revolutie’ van de grond krijgen. Dat heeft alles te maken met klimaatverandering en het feit dat er steeds meer mensen op de aarde leven. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

HarvestEye

ELEA

Restrain

TOMRA Food

Greentronics

CROP.ZONE

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.