All latest News

Zeeland: Regen komt te laat voor pootaardappelen

Theo Buijsse uit Biervliet tussen zijn pootaardappelen. (foto: Omroep Zeeland)De regen van het afgelopen weekend komt voor de pootaardappelen van akkerbouwer Theo Buijsse uit Biervliet te laat. Door de aanhoudende droogte van de laatste vier maanden hebben de aardappelplanten zo veel schade opgelopen, dat hij rekening houdt met zo’n 60 procent minder opbrengst. “Het was ook gort- en gortdroog”, vertelt de teler. Zijn percelen liggen in een polder die geen toegang heeft tot zoet water en hij kan dus niet beregenen. Dat is al jaren zo, maar met de klimaatverandering in de afgelopen jaren, leidt het steeds vaker tot problemen. “Gemiddeld zitten er nu vijf knollen aan een struik pootaardappelen en dat moeten er bij dit ras zo’n tien tot elf zijn onder ideale omstandigheden.” Door prijsafspraken met afnemers kan Buijsse niet profiteren van een hoge prijs voor een schaarse aardappel. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

Picketa Systems

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Scotts Precision Manufacturing

SCOTTS

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.