Most viewed stories

Zeeland: Regen komt te laat voor pootaardappelen

Theo Buijsse uit Biervliet tussen zijn pootaardappelen. (foto: Omroep Zeeland)De regen van het afgelopen weekend komt voor de pootaardappelen van akkerbouwer Theo Buijsse uit Biervliet te laat. Door de aanhoudende droogte van de laatste vier maanden hebben de aardappelplanten zo veel schade opgelopen, dat hij rekening houdt met zo’n 60 procent minder opbrengst. “Het was ook gort- en gortdroog”, vertelt de teler. Zijn percelen liggen in een polder die geen toegang heeft tot zoet water en hij kan dus niet beregenen. Dat is al jaren zo, maar met de klimaatverandering in de afgelopen jaren, leidt het steeds vaker tot problemen. “Gemiddeld zitten er nu vijf knollen aan een struik pootaardappelen en dat moeten er bij dit ras zo’n tien tot elf zijn onder ideale omstandigheden.” Door prijsafspraken met afnemers kan Buijsse niet profiteren van een hoge prijs voor een schaarse aardappel. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

GRIMME

UK Online Potato Equipment Auction

AVR

FAM STUMABO

VOLM COMPANIES

RESTRAIN

Scotts Precision Manufacturing