All latest News

VTA: Opbrengst proefrooiingen hoger

VTA heeft midden augustus een proefrooiing uitgevoerd onder haar leden volgens een vastgesteld protocol. Deze opbrengstmeting vindt sinds 2001 plaats en wordt steeds op hetzelfde moment in het jaar uitgevoerd. Met de proefrooiingen worden van een groot aantal consumptierassen verspreid over Nederland monsters gestoken. De gemiddelde opbrengst van de monsters is vastgesteld op 46.436 kg per hectare. In 2016 was dit 40.078 kg per ha. Hiermee is de opbrengst per hectare tot op heden 15,9% hoger dan het vorig seizoen. Ten opzichte van het 5 jarig gemiddelde is de productie 6,9% hoger. Het percentage 50 mm opwaarts bedraagt 61%. In 2016 was dit 60%, terwijl het vijfjarig gemiddelde ligt op 59%. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

Dewulf

ELEA

CROP.ZONE

Restrain

HarvestEye

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.