Most viewed stories

VTA: Opbrengst proefrooiingen hoger

VTA heeft midden augustus een proefrooiing uitgevoerd onder haar leden volgens een vastgesteld protocol. Deze opbrengstmeting vindt sinds 2001 plaats en wordt steeds op hetzelfde moment in het jaar uitgevoerd. Met de proefrooiingen worden van een groot aantal consumptierassen verspreid over Nederland monsters gestoken. De gemiddelde opbrengst van de monsters is vastgesteld op 46.436 kg per hectare. In 2016 was dit 40.078 kg per ha. Hiermee is de opbrengst per hectare tot op heden 15,9% hoger dan het vorig seizoen. Ten opzichte van het 5 jarig gemiddelde is de productie 6,9% hoger. Het percentage 50 mm opwaarts bedraagt 61%. In 2016 was dit 60%, terwijl het vijfjarig gemiddelde ligt op 59%. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Stay updated with breaking news

Enter your email below for news story notifications.

Translate this site

Blog Stats

  • 1,836,643 reads of our news stories

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FAM Stumabo

FPS Food Process Solutions

AVR

Scotts Precision Manufacturing

TOMRA FOOD

GRIMME