All latest News

VTA: Opbrengst proefrooiingen hoger

VTA heeft midden augustus een proefrooiing uitgevoerd onder haar leden volgens een vastgesteld protocol. Deze opbrengstmeting vindt sinds 2001 plaats en wordt steeds op hetzelfde moment in het jaar uitgevoerd. Met de proefrooiingen worden van een groot aantal consumptierassen verspreid over Nederland monsters gestoken. De gemiddelde opbrengst van de monsters is vastgesteld op 46.436 kg per hectare. In 2016 was dit 40.078 kg per ha. Hiermee is de opbrengst per hectare tot op heden 15,9% hoger dan het vorig seizoen. Ten opzichte van het 5 jarig gemiddelde is de productie 6,9% hoger. Het percentage 50 mm opwaarts bedraagt 61%. In 2016 was dit 60%, terwijl het vijfjarig gemiddelde ligt op 59%. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

CROP.ZONE

KIREMKO

GRIMME

WYMA SOLUTIONS