Equipment/Technology, Events

Grimme pakt flink uit op Agritechnica

GrimmeDe Duitse machinefabrikant Grimme heeft onlangs in Cappeln een vooruitblik gegeven op de noviteiten die ze in november op de Agritechnica in Hannover zal presenteren. Het familiebedrijf is vooral sterk georiënteerd op de aardappel- en bietenteelt. De 260 SE is een tweerijige aardappelbunkerrooier, die het goed doet op de lichtere gronden in Zuid- en Noordoost-Nederland. Voor de zwaardere gronden zijn de rooiers met axiaalreinigers meer gewild. De SE heeft een doorvalmat als basis waarmee het mogelijk is te rooien zonder vooraf te klappen. Grimme heeft deze rooier als basis genomen voor de EVO 290, die naast de SE 260 in het programma komt. De EVO 290 heeft een grotere bunker van 9 ton en aan de linkerkant een extra wiel, dat meestuurt en hydraulisch wordt aangedreven, als de omstandigheden moeilijker worden. Het wiel helpt tevens de bodemdruk lager te houden. Hij zit aan de kant waar de bunker lost. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be most happy to share your company’s news stories on Potato News Today and its affiliated social media channels.
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Promote your company here

Go here to learn how we can help you to promote your company to our global readership, or get in touch with Lukie directly to discuss promotion options: lukie@potatonewstoday.com.

PULSEMASTER

CROP.ZONE

GRIMME

IDAHO STEEL

WYMA SOLUTIONS

KIREMKO