Sustainability, Trends

‘Nederlandse aardappel bevat veel te veel nitraat’

De Nederlandse aardappel bevat meer dan twee keer zoveel nitraat dan goed voor ons is. Dat zegt Anton Nigten, promovendus op het gebied van bemesting, voeding en gezondheid. De Nederlandse aardappel bevat volgens hem meer nitraat dan die uit andere Europese landen. Nigten legt de oorzaak bij de intensieve bemesting en de vorm waarin boeren organische mest aanvoeren. Nigten zegt dat naast de nitraatgehalten de mineralenbalans in moderne landbouwproducten sterk te wensen laat. Volgens hem is de focus door de mineralentheorie van Justus van Liebig te eenzijdig gericht geworden. De Wageningse onderzoeker denkt dat de bodembiologie beter geschikt is om de juiste mineralenbalans in de voeding te brengen. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

FAM STUMABO

VOLM COMPANIES

AVR

RESTRAIN

Scotts Precision Manufacturing

GRIMME