Consumers, Fresh/ Table, Health/Nutrition/Food Safety

Wat is gezonde voeding volgens de consument?

Het merendeel van de Vlamingen is bezig met voeding en gezondheid: 56% van de Vlaamse verantwoordelijken voor aankoop binnen het gezin (VVA’s) letten op de voedingswaarde van de producten die ze eten. Bij 29% speelt de voedingswaarde enigszins mee. Slechts 16% zegt hier totaal niet mee bezig te zijn (eerder mannen). Maar wat verstaan we juist onder gezonde voeding? En hoe scoren de verschillende versproducten volgens de consument op het vlak van gezondheid. VLAM gingen op onderzoek via de Marktmakers (online research community in samenwerking met InSites) en de VLAM-tracking (jaarlijks online kwantitatief onderzoek in samenwerking met iVox). Gekookte aardappelen horen volgens de Vlaamse VVA’s zeker thuis in een gezonde voeding. Ze krijgen van de Vlaamse VVA’s dan ook een gemiddelde gezondheidsscore van 7,5 op 10, wat iets minder is dan rijst (7,7), maar beter dan pasta (7,0). De aardappel biedt nochtans enkele waardevolle voordelen ten opzichte van rijst en pasta: per portie bevatten aardappelen minder calorieën en beduidend meer kalium en vitamine C. More

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

Advertise your company

Showcase your company here, or contact Lukie to discuss opportunities.

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

DORMFRESH | 1,4GROUP

GREENTRONICS

CROP.ZONE

NUVIA TECHNOLOGIES