Consumers, Health/Nutrition/Food Safety, Promotion/Marketing, Trends

Kanada: Nieuw aardappelras geschikt bij diabetes en koolhydraatarm dieet

In Ontario wordt een aardappelras geteeld dat een lagere glycemische waarde heeft, wat inhoudt dat het geen snelle stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, wat gebruikelijk is bij de inname van koolhydraatrijke producten. De aardappel, die de naam Carisma draagt, zal vanaf oktober in beperkte volumes bij een aantal winkels in Ontario te koop zijn. “Het prettig om een aardappel met een lage glycemische index aan te kunnen bieden, omdat mensen tegenwoordig erg letten op de koolhydraten die zij binnenkrijgen waardoor aardappelen in een kwaad daglicht zijn komen te staan. Deze aardappel levert een win-win situatie op omdat iedereen ervan kan genieten,” vertelt Lewis, van EarthFresh Farms, producent van de aardappel. Meer

Lockwood Mfg

PULSEMASTER

GRIMME

Picketa Systems

ELEA

TOMRA Food

Restrain

Scotts Precision Manufacturing

SCOTTS

Follow Potato News Today

Please enter your email address to receive notifications of new posts by email.