Consumers, Health/Nutrition/Food Safety, Promotion/Marketing, Trends

Kanada: Nieuw aardappelras geschikt bij diabetes en koolhydraatarm dieet

In Ontario wordt een aardappelras geteeld dat een lagere glycemische waarde heeft, wat inhoudt dat het geen snelle stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, wat gebruikelijk is bij de inname van koolhydraatrijke producten. De aardappel, die de naam Carisma draagt, zal vanaf oktober in beperkte volumes bij een aantal winkels in Ontario te koop zijn. “Het prettig om een aardappel met een lage glycemische index aan te kunnen bieden, omdat mensen tegenwoordig erg letten op de koolhydraten die zij binnenkrijgen waardoor aardappelen in een kwaad daglicht zijn komen te staan. Deze aardappel levert een win-win situatie op omdat iedereen ervan kan genieten,” vertelt Lewis, van EarthFresh Farms, producent van de aardappel. Meer

Editor & Publisher: Lukie Pieterse


Feel free to get in touch with Lukie!
He’ll be happy to share your company’s news stories on Potato News Today:
lukie@potatonewstoday.com
Connect on LinkedIn
Follow on Twitter
About us

LOCKWOOD Mfg

PULSEMASTER

FPS Food Process Solutions

AVR

DORMFRESH | 1,4GROUP

TOMRA FOOD

CROP.ZONE

VOLM COMPANIES

GRIMME